Miért jó döntés a fa, mint alapanyag?

A FENNTARTHATÓ ÉS KÖRNYEZETBARÁT ÉLETMÓD MEGÖRZÉSE ÉRDEKÉBEN MINDEN VÁLASZTÁSUNK SZÁMÍT.

A WATERROWER | NOHRD-nál büszkék vagyunk arra, hogy olyan fitneszeszközöket készítünk, amelyek nemcsak a jólétét javítják, hanem hozzájárulnak egy egészségesebb bolygóhoz is. A fenntarthatóság iránti elkötelezettségünk egyik kulcsfontosságú szempontja a berendezéseinkhez használt keményfában rejlik.

MEGÚJULÓ KEMÉNYFA FORRÁSOK

A WATERROWER | NOHRD által használt összes fa termék gondosan kezelt, megújuló forrásokból származnak az Egyesült Államokból és Európából. Ez biztosítja, hogy a kitermelés üteme egyensúlyban legyen az újranövés ütemével, megőrizve az erdők egészségét és vitalitását. Azzal, hogy ezekből a felelős forrásokból keményfát választunk, támogatjuk a fenntartható erdészeti gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a környezet általános jólétéhez.

A WaterRower gyártásához használt fát az észak-amerikai Appalache-hegység erdőiből szerezzük be. Ez a fa kizárólag az Appalachian Hardwood Manufacturers Trade Association (AHMI) tagjaitól származik. A felelős beszállítóink által alkalmazott modern erdőgazdálkodási technikáknak köszönhetően 2007 óta egymilliárd fával bővült a régió, és az elmúlt 25 évben 300 000 hektár Appalache-erdő bővült. Ez napi 33 hektár. Másképp fogalmazva, másodpercenként több fa nő vissza a hegyekben, mint amennyi egy WaterRower elkészítéséhez szükséges.

A CARBON CAPTURE STORY - hogy kössük meg a szénet

A fa hihetetlen képességgel rendelkezik a légkörből származó szén-dioxid megkötésére és tárolására. Ahogy a fák nőnek, a fotoszintézis során felszívják a szén-dioxidot, és oxigénné alakítják át, miközben rostjaikban szenet tárolnak. Egy átlagos méretű tölgy évente 165 kg szén-dioxidot nyel el. Ez a szén a fa kitermelése után is lekötve marad a fában, így természetes és hatékony szén-elnyelővé válik.

A fenntarthatóan kezelt erdőkből származó faanyagból készült fatermékek így a légkörünkben lévő szén-dioxid mennyiségének csökkentését szolgálják.

TARTÓSSÁG ÉS ELLENÁLLÓSÁG

A keményfa egyik legfontosabb tulajdonsága a tartóssága. A keményfa robusztus természete lehetővé teszi, hogy fitneszgépeink kiállják az idő próbáját, csökkentve a gyakori cserék szükségességét. Ez a hosszú élettartam nemcsak költséghatékony ügyfeleink számára, hanem jelentős szerepet játszik a fenntarthatóság előmozdításában is. Minél tovább tart egy termék, annál kisebb a kereslet az új erőforrások iránt.

FELELŐS GYÁRTÁS

WATERROWER | NOHRD elkötelezett amellett, hogy minimalizálja karbon lábnyomát a teljes gyártási folyamat során. Termelő létesítményeinkben energiahatékony gyakorlatokat alkalmazunk, hogy tovább csökkentsük környezetterhelésünket. Az intézkedések közé tartozik a napelemek széleskörű használata az áramellátás érdekében. A téli hónapokban a hő biomassza kemencékből származik, amelyeket gyártási hulladékból táplálnak.

A FENNTARTHATÓ ÉLETMÓD VÁLASZTÁSA

Ha WATERROWER | NOHRD terméket mellett döntesz, nem csak az egészségedbe fektetsz be; fenntarthatóbb életmódot választasz. Elkötelezettségünk a megújuló forrásokból származó keményfa felhasználása mellett jól példázza a környezeti felelősségvállalás iránti elkötelezettségünket.

A fitneszgépek világában minden anyagválasztás számít. A WATERROWER | NOHRD-nál, hiszünk a fenntartható gyakorlatok erejében, és a megújuló forrásokból előállított keményfa felhasználása ennek az elkötelezettségnek a bizonyítéka. Csatlakozz hozzánk a zöldebb, egészségesebb jövő felé vezető úton – egy-egy mozdulattal.

Szólj hozzá

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a megjegyzéseket közzétételük előtt jóvá kell hagyni