TesiTV

 
Kedves Olvasó!
Horváth Menyhért, vagyok, becenevem: Menyus. Évek óta a budapesti Life1 hálózatnál tevékenykedek személyi edzőként.
Ha rendszeres, rekreációs célú mozgásról van szó a magyar lakosság arányosan az egyik leginaktívabb életet élő nemzetek közé tartozik. Nagyon sokan idegenkednek, ha edzőtermi sportolásról van szó, a legtöbb embert alaptalan félelmek tartanak vissza, hogy elköteleződjenek a fitnesztermek világa mellett:
Mit fognak rólam gondolni?
Mindenki engem fog nézni!
Nem tudom, hogyan működnek a gépek.
Akiknek ismerősek ezek a félelmek, azoknak indítottam 2022. októberében a Tesi.tv youtube csatornát:
 
Egy oktatási célú vlog
Azokon szeretnék segíteni oktatási célú csatornámmal, akiknek az életében soha nem volt hely a rendszeres sportolásnak. Meglátásom szerint minden félelmet és idegenkedést le lehet győzni, ha alapvető szinten megismerjük a saját testünk működését, valamint az edzőtermek világát.
Tervem szerint, lépésről lépésre avatom be a csatorna feliratkozóit a legkorszerűbb edzéselméleti kérdésekbe. Vezérelvem, hogy közérthetően magyarázzam a laikusok számára ezt a tudás anyagot.
A sikeres elköteleződés érdekében kell lennie egy stabil elméleti alapnak, hogy az egyedül belevágó emberek is tisztában legyenek azzal, hogy mit, miért csinálnak.
Azt vallom, hogy a rendszeres és jó minőségű mozgás az örök fiatalság valódi forrása és küldetésemnek tekintem, hogy ez a tudás azok számára is hozzáférhető legyen, akik nem tudnak havonta nagyobb összeget személyi edzésre fordítani.
hetente megjelenő részek maximum öt-nyolc perc hosszúságúak. A mai felgyorsult világunkban, a rendszeres mozgással kapcsolatos kifogások közt továbbra is előkelő helyen szerepel az időhiány.
Célom, hogy a olyan aktív munka korú és szenior - értelmiségi korosztályt szólítsak meg, akiknek az életében eddig nem volt szervesen jelen a fitneszterembe járás.
Az egészséges test öröme a szépség
Szeretném, ha végbemenne a testedzéssel kapcsolatban egy paradigmaváltás: Jó lenne, ha az esztétikus külalak nem az elsődleges motiváció lenne ha sportolásról van szó, hanem egy eredmény.
Minden embernek fájdalom mentesnek, flexibilisnek, erősnek és állóképesnek kell lennie.
És az az emberi test, ami eleget tesz ezeknek a kritériumoknak, az esztétikai élményt is fog nyújtani.
A testépítésnek mindig meglesznek a hardcore követői, és továbbra is jelentős szerepe lesz a mainstream fitnesz iparágon belül, de ha le tudunk számolni azzal a mítosszal, hogy edzőterembe csak gyúrni, vagy gépeken kardiózni lehet járni, akkor nagyságrendekkel több ember számára fog szimpatikussá válni az edzőtermek világa.
Örömmel töltött el, hogy edzőként együttműködhetünk az NSO-val, vagy a Csupasport.hu bloggal.
 
Üdvözlettel:
Horváth Menyhért
személyi edző
Life1 Etele
Tel: +36 20 425 85 08